Bio-Circle folosește cookies pentru a asigura cel mai bun serviciu posibil. Continuând navigarea, sunteți de acord cu utilizarea cookies. Protecția datelor

Istorie

Bio-Circle Surface Technology GmbH este o companie internaţională cu sediul în Gütersloh, North Rhine-Westphalian. Fondată, pe post de start-up, într-un garaj, de către absolvenţii în inginerie Ulrich şi Manfred Berens, în 1985, compania a devenit standardul pentru dezvoltarea, producţia şi vânzarea de produse chimice inovatoare şi produse biotehnologice pentru utilizarea în domeniul tratării suprafeţelor tehnologice. 

Filiale şi fabrici de producţie au fost deschise în Europa (Linz în Austria, Rotkreuz în Elvetia) şi alte părţi ale lumii.

Soluţiile inovative de curăţare Bio-Circle vă pot îmbunătăţi procesele cotidiene de curăţare, ajutând clienţii noştri să lucreze mai bine!” Ulrich Berens, Fondator şi Preşedinte al Consiliului de Conducere al Bio-Circle Surface Technology GmbH

Fondată ca o afacere de familie cu mai mult de 30 de ani în urmă

În 1985, Ulrich şi Manfred Berens, doi absolvenţi în inginerie, şi-au început afacerea în doi. Primele produse cu mentenanţă CFC-free, au fost vândute sub denumirea companiei de CB Chemie und Biotechnologie GmbH şi au fost testate local în industria prelucrărilor metalice din Gütersloh şi împrejurimi, unde au fost aplicate cu succes.

Aceştia au urmat nevoile şi dorinţele clienţilor de a avea produse eficiente, care sunt econome din punct de vedere al resurselor, şi şi-au extins gama de produse cu soluţii de curăţare pe bază de apă, fără fosfaţi, pentru ajutorul în optimizarea proceselor de sudură. Acestea, cât şi alte produse noi au fost categorizate în segmentele de Curăţare, Sudură, Protejare, Lubrifiere, Service, Ice-Free şi Utilajele de curăţare, fiind adunate laolalta sub brandul bio-chem.

Dezvoltare permanentă 

Gandeşte holistic, acţionează sustenabil 

Concentrându-se pe dezvoltarea şi producţia de soluţii eficiente, econome din punct de vedere al resurselor şi compatibile cu mediul, compania a crescut şi s-a dezvoltat continuu într-o companie de succes, de nivel mediu, în Germania. Noile dezvoltări (sisteme de curăţare manuală şi mecanică a pieselor, care funcţionează în circuit închis, pentru a economisi resurse sau produse ce lucrează şi la temperaturi scăzute, pentru a spori eficienţa energetică) au primit numeroase premii şi s-au remarcat cu succes pe piaţă.

Între timp, mai mult de 160 de angajaţi extrem de motivaţi lucrează la sediul companiei din Gütersloh/Germania. În strânsă legătura cu filialele şi fabricile de producţie internaţionale, aceştia se asigură că procesul de distribuţie funcţionează corespunzător la nivel mondial, într-o reţea care se află în continuă dezvoltare. Obiectivul nostru este de a oferi clienţilor calitate superioară “Made in Germany”, sinonimă cu situaţiile economice, ecologice, sociale şi societale.

Fiind prezenţi la târguri de expoziţie naţionale şi internaţionale, sunt facilitate reacţiile rapide şi inovative la idei şi pieţe, garantând astfel efecte sinergice şi eficienţă economică.

Sustenabilitatea produselor şi tehnologiilor noastre Bio-Circle este modul nostru de a satisface nevoile oamenilor de astăzi şi de a utiliza resursele într-un mod în care viitoarele generaţii vor putea profita de acestea.

Pentru noi, sustenabilitatea înseamnă să ne asumăm reasponsabilitatea pentru acţiunile noastre sociale şi antreprenoriale, precum şi pentru situaţiile legate de mediu – MAKING GREEN WORK.” Ulrich Berens, Preşedinte al Consiliului de Conducere.

Sisteme de curăţare de ultima generaţie

La momentul actual, lucrăm la proiecte şi sarcini orientate spre viitor în domeniile “protecţia mediului”, “biotehnologie” şi “chimia suprafeţelor”, împreună cu departamentul de Cercetare şi Dezvoltare şi în cooperare cu Universitatea din Bielefeld. Punctele de plecare pentru aceste trasee şi dezvoltări ştiinţifice sunt problemele clienţilor şi situaţiile pieţelor de mâine. Astfel, în ultimii ani ne-am concentrat pe dezvoltarea agenţilor de curăţare alternativi cu COV (compuşi organici volatili=solvenţi) redus, acesta fiind obiectivul nostru pe termen mediu şi lung.

Reducerea solvenţilor în următorii ani va fi cea mai grea provocare pentru noi şi pentru clienţii noştri”, spune Andreas Hüttner, Director General Austria.

1985 Întemeierea CB Chemie und Biotechnologie GmbH în Verl de către absolvenţii în inginerie Ulrich şi Manfred Berens, sub denumirea de Ingenieurbüro für Chemie und Biotechnologie
1987 Primii oameni sunt angajaţi în producţie şi birouri.
1988 BIO-CHEM devine numele brandului reprezentativ produselor fabricate.
1989 Primii oameni sunt angajaţi pe vânzări şi marketing.
1991 Schimbarea denumirii companiei în CB Chemie und Biotechnologie GmbH.
1993 Construirea sediului companiei în Berensweg în Gütersloh.
1997 Înfiinţarea filialelor din Gmunden, Austria şi Rotkreuz, Elveţia.
2002 Începerea lucrului la fabricile de producţie din Montreal, Canada şi São Paulo, Brazil. Aceste fabrici aprovizionează pieţele din America de Nord şi din America de Sud.
2002 Extinderea ariei de producţie şi a clădirii de birouri.
2004 Începerea lucrului la fabrica de producţie din Istanbul, Turcia. Această fabrică aprovizionează pieţele din Turcia şi din India.
2004 Bio-Circle Surface Technology este înregistrat ca denumire şi logo la Oficiul German de Brevetare şi Brand.
2005 Întemeierea sediului din Katowice, Poland.
2006 Începerea lucrului la fabrica de producţie din Coimbatore, India. Această fabrică aprovizionează pieţele din India şi din Emiratele Arabe Unite.
2008 Întemeierea sediilor din Târgu Secuiesc, România şi Brno, Republica Cehă.
2009 Preluarea SEPRO Umwelttechnik Handelsgesellschaft m.b.H. & Co. KG de către CB Chemie und Biotechnologie Ges.m.b.H. din Austria şi întemeierea Bio-Circle Surface Technology GmbH în Linz.
2010 Denumirea în germană CB Chemie und Biotechnologie GmbH este schimbată în Bio-Circle Surface Technology GmbH. Sediile din Elveţia şi Austria îşi schimbă, de asemenea, denumirea în Bio-Circle Surface Technology AG (Elveţia) şi Bio-Circle Surface Technology GmbH (Austria).
2011 Aniversarea de 25 de ani a companiei
2012 Întemeierea sediilor din Madrid/Spania şi Dubai/Emiratele Arabe Unite. Începerea lucrului la fabrica din Elektrėnai/Lithuania. Această fabrică aprovizionează pieţele din Ţările Baltice şi Ţările Slave.
2013 Extinderea proprietăţii companiei
2014

Întemeierea sediilor noi din Italia, Danemarca şi Suedia

2015

Extinderea sediului companiei din Gütersloh; construirea noilor clădiri ale filialelor din Austria, Elveţia şi China.

Ne susţinem clienţii şi îi asistăm, cu competenţă, în orice domeniu.

Vă invităm să beneficiaţi de competenţele noastre cu privire la domeniul dumneavoastră de lucru – trebuie doar să ne contactaţi! 

  • Tel.:0268 545 644
  • E-mail : marketing@bio-chem.ro