Bio-Circle folosește cookies pentru a asigura cel mai bun serviciu posibil. Continuând navigarea, sunteți de acord cu utilizarea cookies. Protecția datelor

Istorie

Bio-Circle Surface Technology GmbH este o companie internaţională cu sediul în Gütersloh, North Rhine-Westphalian, fondată în 1985 de către absolvenţii în inginerie Ulrich şi Manfred Berens.

Ce a început ca un start-up de garaj, povestea clasică a pionierilor de succes, a devenit standardul pentru dezvoltarea, producţia şi vânzarea de produse chimice inovatoare şi produse biotehnologice pentru utilizarea în domeniul tratării suprafeţelor tehnologice. 

Filiale şi fabrici de producţie au fost deschise în Europa, Asia, Americi și Australia.

În România, Bio-Circle este prezentă din 2008, servește peste 600 de clienți, cu o echipă de peste 50 de angajați.

FONDATĂ CA O AFACERE DE FAMILIE, CU MAI MULT DE 30 DE ANI ÎN URMĂ

Primele produse cu mentenanţă CFC-free au fost vândute sub denumirea companiei de CB Chemie und Biotechnologie GmbH şi au fost testate local în industria prelucrărilor metalice din Gütersloh şi împrejurimi, unde au fost aplicate cu succes.

Cei doi fondatori au urmat nevoile şi dorinţele clienţilor de a avea produse eficiente, care sunt econome din punct de vedere al resurselor, şi au extins gama de produse cu soluţii de curăţare pe bază de apă, fără fosfaţi, pentru optimizarea proceselor de sudură.

Ulterior, au fost dezvoltate game de produse noi pentru mai multe segmente: Curăţare, Sudură, Protejare, Lubrifiere, Service, Ice-Free şi Utilajele de curăţare.

Așa s-a născut brandul Bio-Chem.

Soluţiile inovatoare de curăţare Bio-Circle îmbunătățesc procesele cotidiene de curăţare, ajutându-i pe clienţii noştri să lucreze mai bine!”  - Ulrich Berens, Fondator şi Preşedinte al Consiliului de Conducere al Bio-Circle Surface Technology GmbH

DEZVOLTARE PERMANENTĂ: GÂNDEŞTE HOLISTIC, ACŢIONEAZĂ SUSTENABIL

Concentrându-se pe dezvoltarea şi producţia de soluţii eficiente, econome din punct de vedere al resurselor şi compatibile cu mediul, compania a crescut şi s-a dezvoltat continuu, în Germania.

Noile dezvoltări (sisteme de curăţare manuală şi mecanică a pieselor, care funcţionează în circuit închis, pentru a economisi resurse sau produse ce lucrează şi la temperaturi scăzute, pentru a spori eficienţa energetică), au primit numeroase premii şi s-au remarcat cu succes pe piaţă.

În prezent, mai mult de 160 de angajaţi extrem de motivaţi lucrează la sediul companiei din Gütersloh/Germania. În strânsă legătura cu filialele şi fabricile de producţie internaţionale, aceştia se asigură că procesul de distribuţie funcţionează corespunzător la nivel mondial, într-o reţea care se află în continuă dezvoltare. Obiectivul nostru este de a oferi clienţilor calitate superioară “Made in Germany”.

Sustenabilitatea produselor şi tehnologiilor Bio-Circle este modul nostru de a satisface nevoile oamenilor de astăzi şi de a utiliza resursele într-un mod în care viitoarele generaţii vor putea profita de acestea.

Pentru noi, sustenabilitatea înseamnă să ne asumăm reasponsabilitatea pentru acţiunile noastre sociale şi antreprenoriale, precum şi pentru situaţiile legate de mediu – MAKING GREEN WORK.” Ulrich Berens, Preşedinte al Consiliului de Conducere.

SISTEME DE CURĂŢARE DE ULTIMĂ GENERAŢIE

Susținem în mod real „protecţia mediului”, inovăm în „biotehnologie” şi „chimia suprafeţelor” în cooperare cu Universitatea din Bielefeld. 

Punctele de plecare pentru aceste trasee şi dezvoltări ştiinţifice sunt ancorate în nevoile și problemele clienţilor şi situaţiile din fiecare piață în care activăm. 

Astfel, în ultimii ani ne-am concentrat pe dezvoltarea agenţilor de curăţare alternativi fără COV (compuşi organici volatili=solvenţi), acesta fiind obiectivul nostru pe termen mediu şi lung.

Reducerea solvenţilor în următorii ani va fi cea mai grea provocare pentru noi şi pentru clienţii noştri”, spune Andreas Hüttner, Director General Austria.

2015 Extinderea sediului companiei din Gütersloh; construirea noilor clădiri ale filialelor din Austria, Elveţia şi China. 
2014 Întemeierea sediilor noi din Italia, Danemarca şi Suedia. 
2013 Extinderea proprietăţii companiei.
2012 Întemeierea sediilor din Madrid/Spania şi Dubai/Emiratele Arabe Unite. Începerea lucrului la fabrica din Elektrėnai/Lithuania.
2011 Aniversarea de 25 de ani a companiei. 
2010 Denumirea în germană CB Chemie und Biotechnologie GmbH este schimbată în Bio-Circle Surface Technology GmbH. Sediile din Elveţia şi Austria îşi schimbă, de asemenea, denumirea în Bio-Circle Surface Technology AG (Elveţia) şi Bio-Circle Surface Technology GmbH (Austria). 
2009 Preluarea SEPRO Umwelttechnik Handelsgesellschaft m.b.H. & Co. KG de către CB Chemie und Biotechnologie Ges.m.b.H. din Austria şi întemeierea Bio-Circle Surface Technology GmbH în Linz. 
2008 Întemeierea sediilor din România şi Republica Cehă.
2006 Începerea lucrului la fabrica de producţie din Coimbatore, India. 
2005 Întemeierea sediului din Katowice, Poland. 
2004 Începerea lucrului la fabrica de producţie din Istanbul, Turcia. Bio-Circle Surface Technology este înregistrat ca denumire şi logo la Oficiul German de Brevetare şi Brand. 
2002 Începerea lucrului la fabricile de producţie din Montreal, Canada şi São Paulo, Brazil. Extinderea ariei de producţie şi a clădirii de birouri. 
1997 Înfiinţarea filialelor din Gmunden, Austria şi Rotkreuz, Elveţia. 
1993 Construirea sediului companiei în Berensweg în Gütersloh. 
1991 Schimbarea denumirii companiei în CB Chemie und Biotechnologie GmbH.
1989 Primii oameni sunt angajaţi pe vânzări şi marketing.
1988 BIO-CHEM devine numele brandului reprezentativ produselor fabricate.
1987 Primii oameni sunt angajaţi în producţie şi birouri. 
1985 Întemeierea CB Chemie und Biotechnologie GmbH în Verl de către absolvenţii în inginerie Ulrich şi Manfred Berens, sub denumirea de Ingenieurbürofür Chemie und Biotechnologie. 

Ne susţinem clienţii şi îi asistăm, cu competenţă, în orice domeniu.

Vă invităm să beneficiaţi de competenţele noastre cu privire la domeniul dumneavoastră de lucru – trebuie doar să ne contactaţi!