Bio-Circle folosește cookies pentru a asigura cel mai bun serviciu posibil. Continuând navigarea, sunteți de acord cu utilizarea cookies. Protecția datelor

Making Green Work

Filozofia companiei “MAKING GREEN WORK” clarifică faptul că noi nu dorim să facem un spațiu green numai la noi în casă, prin produsele și tehnologiile utilizate, ci și în alte companii. 

Prin dezvoltarea unor sisteme și soluții corespunzătoare, noi ne dorim ca nevoile oamenilor din ziua de astăzi să fie îndeplinite și să folosim resursele în așa fel încât și viitoarele generații vor putea profita de ele. 

“Pentru noi, sustenabilitate înseamnă asumarea responsabilității, atât pentru acțiunile noastre antreprenoriale și sociale dar și pentru toate grijile ce au legătură cu mediul încojurător.” Ulrich Berens, Chairman of the Supervisory Board

Ca și consecință, noi atașăm cele mai mari valori la principii cum ar fi salvarea mediului înconjurător, utilizarea resurselor responsabile, sustenabilitae și siguranță și sănătate la locul de muncă.

Astfel, deja am integrat un sistem de management al mediului în 1996, ce este deja certificat de Lloyd’s Register Deutschland GmbH ce respectă reglementările propuse în standardul DIN ISO 14.001.

Noi gândim holistic și acționăm sustenabil. 

De aceea, în dezvoltarea sistemelor și soluțiilor noastre, noi urmărim întreg ciclul de viață. 

MAKING GREEN WORK în producție 

În producție, noi considerăm a fi foarte importantă utilizarea materiilor prime sustenabile și generarea unei mari cantități de energie utilizată pentru producție. Noi ne propunem să dezvoltăm produse eficiente pe bază de ingrediente active naturale (NATURE BOOST) cât de mult ne permite tehnologia curentă. 

MAKING GREEN WORK în aplicații 

Dezvoltarea noastră de sisteme are la bază optimizările proceselor rulate la fiecare client. Accentul se pune pe OSHE în timpul aplicației, fără a deteriora eficiența procesului de curățare. Produsele noastre sunt pe bază de apă și nu conțin chimicale periculoase. Ele nu conțin nici o substanță din lista EChA Candidate List of Substances (REACh). De asemenea, mulți dintre agenții noștri de curățare nu necesită etichetare conform Reglementărilor CLP. Acest lucru este foarte bun pentru protejarea angajatului, iar pe lângă asta face și depozitarea mai ușoară și economisește costuri pentru training-uri HAZMAT, etc. De asemenea, produsele nu conțin agenți de chelare ce atrag metale grele (spre exemplu). În acest mod, depozite puternice de compuşi chimici ce ar putea pune mediul înconjurător în pericol sunt evitați. Noi ne bazăm pe o utilizare crescută de surfactanți regenerabili cu o biodegradabilitate ridicată și rapidă.

Multe din produsele noastre nu conțin COV sau au COV-redus, devenind înlocuitori pentru solvenți. De asemenea, în mașina de spălat piese BIO-CIRCLE utilizăm agenți de curățare ce conțin microorganisme pentru degradarea uleiului și a grăsimii. Aplicarea acestei așa numite biotehnologii albe reprezintă încă o alternativă puternică pentru agenți de curățare reci și alți solvenți.

Deobicei noi ne abținem în a utiliza conservanți, iar mirosurile sunt alese cu un anumit scop și utilizarea acestora este ținut la un nivel minim. Multe din produsele noastre au fost testate dermatologic, având o compatibilitate bună cu pielea. Agenți de curățare certificați NSF, cum ar fi CB 100, pot fi utilizați și în industria alimentară deoarece pot fi șterși complet fără ca substanțele să fie transferate pe alimente sau pe alte suprafețe.

Eficiența de energie este promovată prin gama noastră de produse de curățare la temperaturi scăzute (produsele CLEAN BLUE). Ele deja funcționează eficient la temperatura camerei.

MAKING GREEN WORK în eliminarea deșeurilor 

Reducerea și prevenirea deșeurilor are un rol important în eliminarea deșeurilor.

De aceea, sistemele noastre de curățare sunt create cu un sistem de recirculare, ce garantează o durată de viață mai mare a agentului de curățare folosit. În acest mod nu numai că se reduc deșeurile, dar economisești și resurse. În plus, agenții noștri de curățare pot fi utilizați împreună cu flacoane reutilizabile. De asemenea, BIO-CIRCLE L, UNO W și ALUSTAR 300 sunt testați conform ÖNORM B 5105 și pot fi tratați prin separarea uleiului – adică printr-un separator de ulei.

De aceea, un „green thread” trece prin toate procesele de producție, aplicare și eliminare.

MAKING GREEN WORK din ansamblu: 

 • Utilizarea ingredientelor naturale pe cât permite tehnologia curentă
 • Biodegradabilitate ridicată și rapidă a surfactanților folosiți 
 • Multe din produse au fost testate dermatologic, având o compatibilitate bună cu pielea 
 • Deobicei nu folosim conservanți 
 • Mirosurile sunt alese cu un anumit scop și utilizarea acestora este ținut la un nivel minim 
 • Nu se folosesc agenți de chelare 
 • Fără substanțe periculoase – nici o substanță din lista EChA Candidate List of Substances (REACh) 
 • Flacoane reutilizabile 
 • Protejarea resurselor prin utilizarea sistemelor de recirculare 
 • Produse eficiente din punct de vedere al energiei, ce funcționează la temperaturi joase 
 • Cu microorganismele conținute, agenții de curățare BIO-CIRCLE L sunt o alternativă puternică pentru agenții de curățare reci sau solvenți