Bio-Circle folosește cookies pentru a asigura cel mai bun serviciu posibil. Continuând navigarea, sunteți de acord cu utilizarea cookies. Protecția datelor

Protecția mediului și calitatea produselor

Fiind o companie germană, cu produse 100% fabricate în Germania, legislația sub incidența căreia sunt produsele pe care noi le promovăm si distribuim, dar si normele de calitate pe care acestea le respectă, sunt cele germane, după cum urmează:

Protecția mediului înconjurător, sustenabilitatea și calitate sunt niște valori foarte bine stabilite în compania noastră. De aceea am implementat propriul nostru sistem de management al mediului înconjurător în 1996, ce este certificat în mod regulat de Lloyd’s Register Deutschland GmbH în conformitate cu Reglementările globale aplicabile DIN EN ISO 14.001. 

Certificarea atestă faptul că lucrăm cu resurse în mod responsabil: cu materiile prime utilizate în producție, cu energia și apa, dar și cu deșeuri. 

“În opinia noastră, participarea voluntară în acest sistem de management al mediului înconjurător este calea corectă pentru o îmbunătățire continuă a protecției mediului înconjurător.” Birgit Große, Managing Director Germany. 

Ne puteți găsi certificatul ISO 14001 aici.

Conceptul nostru sustenabil este bazat pe urmărirea traseului produselor și sistemelor noastre, monitorizându-le de la producție la eliminare. 

Pentru a salva resurse, noi suntem siguri că o mare parte din energia consumată în procesele din site-ul nostru este generată de noi. 

Când ne dezvoltăm sistemele și produsele suntem foarte atenți să livrăm nu numai performanțe ridicate, dar și compatibilitate cu mediul înconjurător. 

Procesele existente la client formează baza dezvoltării acestor sisteme de soluții. Procesele utilizate în trecut sunt îmbunătățite astfel încât mediul este protejat și siguranța la locul de muncă este îmbunătățită, în timp ce eficiența rămâne la un nivel înalt, astfel prezentând o alternativă de calitate și eficientă. 

Sistemele noastre de soluții au fost dezvoltate pentru o varietate de aplicații și ies în evidență pentru caracteristicile lor speciale ce contribuie la protejarea mediului și al angajaților. Aceste caracteristici includ reducerea substanțelor periculoase, economisirea resurselor, a energiei și reducerea deșeurilor. De exemplu, utilizarea filtrelor și a sistemelor de recirculare fac posibilă utilizarea îndelungată a lichidelor de curățare, astfel se generează mai puține deșeuri. De asemenea, flacoanele pot fi reîncărcate. 

Cu caracteristicile speciale ale sistemelor și a produselor noastre de curățare, ne asumăm responsabilitatea pentru protejarea mediului și a societății noastre. Mai jos veți vedea o prezentare generală a acestor caracteristici: 

NATURE BOOST 

Agenții de curățare Nature Boost se axează pe performanțe optime, protejarea angajatului și reducerea impactului asupra mediului înconjurător. De asemenea, sunt creați din materii prime regenerabile și puterea excelentă de dizolvare a lor îi face potriviți pentru grăsimi puternice, uleiuri, adezivi, vopsea și cerneală. 

FĂRĂ COV, COV-REDUS 

Directiva Europeană pentru Solvenți COV (1999/13/EC) are ca scop reducerea considerabilă a utilizării solvenților și a emisiilor COV în mediu, astfel protejând mediul și sănătatea oamenilor. În dezvoltarea și fabricarea produselor noastre suntem foarte atenți la crearea unor produse ce nu conțin COV sau au un nivel redus de COV. În foarte multe aplicații, agenții de curățare pe bază de apă pot înlocui solvenții complet. Pentru o varietate de solvenți foarte volatili, noi oferim alternative pentru a îndeplini un program de reducere a acestora. 

CLEAN BLUE – EFICIENȚĂ ÎN ENERGIE 

În momente în care costurile de energie cresc și resursele sunt limitate, utilizarea eficientă a energiei devine din ce în ce mai importantă în toate sectoarele. Agenții de curățare pentru temperaturi scăzute au fost creați pentru aplicații manuale și mecanice. Ei economisesc energie și îndepărtează eficient contaminări puternice la temperaturi ambientale. Agenții de curățare pot fi utilizați flexibil la orice temperatură, piesele pot fi măsurate timpuriu, consumul de apă potabilă este redus, iar riscul de uscare a produsului pe piese este mai scăzut.

REDUCEREA SUBSTANȚELOR PERICULOASE 

Cu sisteme eficiente și produse inofensive, reușim să optimizăm procesele clienților noștri. Chiar dacă procesul de curățare nu este periculos, rezultatul final este menținut. Nu mai este nevoie de substanțe periculoase și costisitoare. Depozitele pentru substanțe periculoase, pregătiri pentru astfel de produse și respectarea manualelor de operație nu mai este necesară. Sănătatea angajaților și a mediului înconjurător sunt protejate. Chiar și învățăceii au voie să utilizeze aceste produse. 

CURĂȚAREA ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ 

In Germania, curățarea în industria alimentară trebuie să respecte German Food, Consumer Goods and Feed Code (LFGB). Conform Sec. 2 din LFGB, agenții de curățare sunt bunuri de consum. Este interzisă punerea în circulație a bunurilor de consum ce conțin substanțe ce ar putea fi transferate pe alimente sau pe suprafețele lor. Majoritatea agenților noștri de curățare pe bază de apă pot fi utilizați în aplicații în industria alimentară conform Sec 31 din LFGB deoarece sunt miscibili în apă și pot fi clătiți fără a lăsa reziduuri. 

ÎNREGISTRARE NSF (NATIONAL SANITATION FOUNDATION)

În plus, câțiva din agenții noștri de curățare care pot fi utilizați în industria alimentară au primit aprobare din partea NSF, ceea ce înseamnă că produsele sunt înregistrate și arobate la nivel internațional. NSF International este o organizație non-profit internațională pentru testarea și certificarea produselor ce a fost creată în SUA și creează standarde pentru multe produse comerciale și industriale. Înregistrarea NSF oferă utilizatorilor și inspectorilor liniște deoarece produsele noastre respectă reglementările de siguranță din industria alimentară.

AGENȚI DE CURĂȚARE TESTAȚI ÎN CONFORMITATE CU ÖNORM B 5105 

Agenții de curățare BIO-CIRCLE L, ALUSTAR 300 și UNO W au fost înregistrați și testați conform ÖNORM B 5105. 

Asta înseamnă că ei pot fi procesați cu ajutorul unui separator de ulei. Acești agenți de curățare pot fi separați foarte bine deoarece uleiul nu emulsionează. Ceea ce rămâne sunt deșeuri concentrate ce pot fi eliminate de o companie de eliminare a deșeurilor. Agentul de curățare procesat nu mai conține uleiuri minerale și este gata de utilizare din nou.

De aceea, agenții de curățare ce au fost testați conform ÖNORM B 5105 reduc deșeurile și protejează mediul înconjurător. 

14001U-1

cart-white

cart-white

cart-whitepositive-icons-natureboost

positive-icons-vocfree

positive-icons-cleanblue

positive-icons-nsf

positive-icons-oenorm